Regisseur op de set van arbeidsmarkt en onderwijs

Techniek is sjiek

RTC-contactpersoon: Ann Bulcaen | Tel. 056/ 46 15 64 |
Gsm 
0486/ 52 60 58 |  ann@rtcwestvlaanderen.be

Onder de vlag ‘Techniek is sjiek’ worden alle acties gebundeld die ressorteren onder de doelstelling 'het breder en duurzamer opwaarderen van het technisch en beroepsonderwijs'.

Op de facebookpagina vind je als leerling, leerkracht, ouder en/of geïnteresseerde alle argumenten om te kiezen voor Techniek. Samen met de technische secundaire scholen wensen we te benadrukken dat techniek niet alleen een sjieke, maar vooral ook een slimme keuze is! Samengevat: jongeren prikkelen voor de techniek van morgen met de technologie van vandaag!

 Techniekacademie

Dat “Techniek  Sjiek” is zullen jongeren van 10-12 jaar binnenkort aan de lijve ondervinden in de 56 West-Vlaamse techniekacademies. De gezellige sfeer in een echt technologielab maakt dat kinderen techniek echt leuk vinden.
RTC West-Vlaanderen ondersteunt deze actie en juicht dit succes zeker toe!

Kinderen maken kennis met gereedschap en materialen en construeren een aantal technische systemen. Ze worden op een creatieve en speelse manier in contact gebracht met chemie, hout, metaal, elektriciteit, kunststof, elektronica, informatica, bouw, biotechnologie,… Als afsluiter van de workshops bezoeken de kinderen een bedrijf  in de buurt van hun lokale techniekacademie waar ze kennis maken met echte bedrijfstechnieken.

De techniekacademies doen kinderen zo voor het eerst proeven van de mogelijkheden van een technische loopbaan. En dat is nodig, want technische vacatures raken nog altijd moeilijk ingevuld. Technologie is overal en dankzij deze academies krijgen kinderen vooral zin in techniek!

Meer info op de facebookpagina.

Partners: 
 

 Techniek ambassadeurs (ESF)

RTC-contactpersoon: Ann Bulcaen | Tel. 059/ 46 15 64 | 
Gsm 0486/ 52 60 58 |  ann@rtcwestvlaanderen.be

Partners: ABVV | RTC Oost-Vlaanderen

In dit project ligt de focus op de bevordering van de positieve instroom van 10-14 jarigen in het technisch onderwijs. De samenwerking onderwijs-bedrijfsleven is ook hier cruciaal. Na een de deskresearch en studiebezoeken (van good-practices in Vlaanderen en Europa) wordt er gewerkt aan een methodiek/tool die bedrijven en scholen kan ondersteunen om technisch onderwijs te promoten. 

Meer info

 Bedrijf+school (interreg IV)

Met Bedrijf+School brengen we de bedrijfswereld dichter bij de jongeren. Techniek wordt er tijdens een bedrijfsbezoek, een gastles, ... op een prikkelende, uitdagende en fascinerende manier gebracht. Het binnenbrengen van de bedrijfscontext tot in de klas moet bijdragen tot een open, brede en vooral correcte beeldvorming waarbij techniek toegepast wordt in de realiteit. Bedrijven spelen hier een cruciale rol. 

 Meer info

 Wat vooraf ging...

http://www.techniek-is-sjiek.be (website niet langer ondersteund)

 

TERUG

 

 

 

RTC West-Vlaanderen | Streekhuis Z-M-WVl | Engelse Wandeling 2F4L (ingang F3) | 8500 Kortrijk
Tel. 056/23 37 34 | Fax 056/24 99 90 | info@rtcwestvlaanderen.be