Regisseur op de set van arbeidsmarkt en onderwijs

VCA

Gezien het belang van veiligheid in de bouw - elektriciteits - en metaalsector en omdat het VCA-certificaat een niet te onderschatten meerwaarde heeft, zowel met het oog op een latere tewerkstelling als een stage-ervaring, hebben 3 sectoren besloten het VCA-examen kosteloos aan te bieden aan de leerlingen die voor de eerste maal deelnemen en les volgen in de 3de graad bouw - elektriciteits - en metaalopleidingen.

 

Inschrijven en bijkomende informatie

De inschrijvingen voor het VCA-examen verlopen enkel online via het gekende onlineplatform EPYC, d.w.z. dat een school zich enkel kan registeren via http://constructiv.epyc.be/vcasubscription.

 

Nog vragen?

Voor verdere informatie verwijzen we u graag door naar volgende contactpersonen:

Bouw - Constructiv: 
www.edutec.be/vca
Kaatje Haelterman, +32 (0)2 210 03 71, kaatje.haelterman@constructiv.be
Leslie De Brakeleer, +32 (0)56 24 55 48, Leslie.DeBrakeleer@constructiv.be

Elektriciteit - Volta: 
www.volta-org.be/vca
Sabine Goethals, +32 (0)2 431 05 69, sabine.goethals@volta-org.be

Metaal - INOM:
www.inomarbeiders.be/vca
Gill De Schauwer, + 32 (0)2 706 81 90, gill.deschauwer@inom.be 

 


 

VCA vroeger

In het verleden nam RTC, op vraag van de Vlaamse Overheid, het initiatief om leerlingen éénmalig het VCA-B-examen te laten afleggen. Het beleid hieromtrent is ondertussen gewijzigd. 

Dankzij de ondersteuning door de RTC's en vzw RTC Netwerk konden leerlingen van bepaalde studierichtingen, in het kader van de voorbije beheersovereenkomsten tussen de RTC's en de Vlaamse regering, de voorbije schooljaren gratis de attestering Basisveiligheid VCA (VCA-B) behalen.

Vanaf schooljaar 2015-2016 is de VCA-basiscertificering niet langer in de beroepskwalificaties opgenomen onder de rubriek "Wettelijke Attesten". De VCA-B-examinering en -certificering werd sindsdien niet meer als project aangeboden/bekostigd binnen de RTC's.

 

RTC West-Vlaanderen | Streekhuis Z-M-WVl | Engelse Wandeling 2F4L (ingang F3) | 8500 Kortrijk
Tel. 056/23 37 34 | Fax 056/24 99 90 | info@rtcwestvlaanderen.be