WOODWIZE

CNC-sturing houtbewerkingsmachines

Bedienen en programmeren van CNC gestuurde houtbewerkingmachines

De hervorming van het secundair onderwijs stelt jullie voor nieuwe uitdaging. Dat vraagt soms nieuwe of upskilling van competenties. Een voorbeeld hiervan is het bedienen en programmeren van CNC gestuurde houtbewerkingmachines. In overleg met de pedagogisch begeleiders heeft Woodwize een aanbod CNC-sturing houtbewerkingsmachines uitgewerkt. Deze opleidingen worden mee ondersteund door de RTC's.


 • INTRO CNC: een tweedaagse opleiding voor leerkrachten met weinig of geen ervaringmet CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines. Je maakt kennis met verschillende toepassingen van CNC in de houtproductie, de werking, baansturing, snijgereedschappen… en zet je eerste stappen in bediening en programmatie. Deze opleiding is niet machinespecifiek.
 • Basisopleiding CNC PROGRAMMATIE: een driedaagse opleiding voor leerkrachten die de algemene principes van CNC kennen en zich verder willen bekwamen in het programmeren en optimaliseren van de werking van CNC-houtbewerkingsmachine. Er wordt gewerkt met een dialoogsturing (Xilog+, Biesse works, Woodwop, Masterworks)


Woodwize biedt volgende bijscholingen aan voor leerkrachten houtbewerking:

 • Intro CNC

  • van 27/10/2022 tot 28/10/2022 (2 dagen) @ Rogiers - Vanpoucke NV (Waregem) > meer info

  • van 24/11/2022 tot 25/11/2022 (2 dagen) @ VDAB Competentiecentrum Mechelen > meer info

  • van 4/05/2023 tot 5/05/2023 (2 dagen) @ MOSA-IC / St-Jansberg Maaseik > meer info

 • CNC programmatie basis dialoogsturing

  • van 30/11/2022 tot 14/12/2022 (3 dagen) @ Gulden Sporen College (VTI Kortrijk) > meer info

  • van 25/01/2023 tot 27/01/2023 (3 dagen) @ VDAB Competentiecentrum Mechelen > meer info

  • van 15/03/2023 tot 29/03/2023 (3 dagen) @ Gulden Sporen College (VTI Kortrijk) > meer info


Klik hierboven op ‘meer info’ om te weten welke sturing in de opleiding wordt aangeleerd (Woodwop, SCM-Maestro, MAsterWorks…) dat is belangrijk om met de machine van uw school te leren werken. Is er nog geen CNC -bewerkingscentrum in uw school dan is het type sturing van minder belang.


Belangrijk

Dit aanbod is steeds in beweging. Het aanbod voor CNC-programmatie (voorjaar 2022) wordt nog verder aangevuld. Check de website van Woodwize voor de laatste info!


Kostprijs

Vanuit de sector kan Woodwize aan leerkrachten hout een korting toekennen van 50%. Daarnaast staan de RTC's ook in voor 25% van de kosten (tot uitputting van het budget). Inschrijven kan enkel via de school.

 • INTRO CNC: € 85 i.p.v. € 330 (voor de twee dagen)
 • CNC PROGRAMMATIE: € 125 i.p.v. € 495 (voor de drie dagen)

Na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging met de vraag om de kostprijste betalen. Uw inschrijving is pas definitief na het overmaken van de te betalen kostprijs. U ontvangt twee weken voor aanvang van de vorming, de gedetailleerde praktische informatie per post/mail.

Praktisch


  Thema

  • Industrie 4.0

   Over onze partner

  WOODWIZE

  https://www.woodwize.be/nl/


  Woodwize kent de houtsector door en door, en deelt die kennis op een onafhankelijke maar betrokken manier met werkgevers, werknemers, leerkrachten en leerlingen.


  Via opleidingen, informatiesessies en een professionele dienstverlening draagt Woodwize bij tot veilig en duurzaam werk in alle ondernemingen in de houtsector.


  Ondersteuning, advies en begeleiding nodig? Vragen over veiligheid en welzijn in de houtsector? Woodwize is je ideale aanspreekpunt.


  Woodwize, nooit op eigen houtje!