SCHOLENWEDSTRIJD

sanitair & verwarming

SCHOLENWEDSTRIJD

Sinds 2005 organiseert de VZW Confederatie Bouw West-Vlaanderen, afdeling Techlink een unieke provinciale scholenwedstrijd, een proef voor de West-Vlaamse scholen met een afdeling installateur sanitair-CV (sinds 2016 ook in BUSO). Bij de scholenwedstrijd staat de samenwerking tussen school en ondernemingswereld centraal. Het contact tussen de installateurs met de scholen is essentieel.


Wat is de scholenwedstrijd?

Elke school monteert in teamverband een installatie met diverse toestellen en leidingen. Zo kan de theorie omgezet worden in de praktijk.

Voor de uitwerking van de installaties moeten de leerlingen rekening houden met de regels der kunst en diverse normen of reglementen. Sommige onderdelen van de installatie moet men zelf opzoeken, en later ook kunnen toelichten aan de vakjury.


Opdracht schooljaar 2022-2023:

https://scholenwedstrijd.be/#OPDRACHT


Meer weten?Contactpersoon

RTC West-Vlaanderen

Sammy Decoene
sammy@rtcwestvlaanderen.be

Praktisch


  Thema

  • Industrie 4.0

   Over de Scholenwedstrijd

  De installateurs sanitair en centrale verwarming hebben het al jaren moeilijk om hun vacatures in te vullen. De installateurs blijven nood hebben aan geschoolde arbeidskrachten voor hun sector.


  Jongeren met interesse voor techniek en zin in een praktijkgerichte opleiding zitten goed in het technisch onderwijs.

  Installateur is een uitdagende job met toekomst en werkzekerheid!

  Embuild West-Vlaanderen en Techlink zijn zich bewust van de problematiek en promoten het beroep van installateur sanitair-CV al een aantal jaren via een unieke scholenwedstrijd. Er moeten meer jongeren de weg vinden naar de opleiding tot installateur.


  Sinds 2005 organiseert de VZW Techlink West-Vlaanderen (de lokale installateursvereniging van Embuild) een unieke provinciale scholenwedstrijd, een proef voor de West-Vlaamse scholen met een afdeling installateur sanitair-CV (sinds 2016 ook in BUSO). Bij Install Skills staat de samenwerking tussen school en ondernemingswereld centraal. Het contact tussen de installateurs met de scholen is essentieel.