Wat is WOOD SKILLS?

WOOD SKILLS is een nieuw en innovatief houtproject binnen de Provincie West-Vlaanderen. Het bestaat uit verschillende challenges waaraan alle secundaire houtscholen in West-Vlaanderen kunnen deelnemen. De opdrachten worden ontwikkeld door experten binnen hun vakgebied. Op die manier kunnen leerlingen laten zien wat ze in hun mars hebben.WOOD SKILLS als onderdeel van mijn leerplan


Een belangrijke troef van het project is dat alle challlenges worden gekoppeld aan de desbetreffende beroepskwalificaties en op die manier maximaal aansluiten op de nieuwe leerplannen.


WOOD SKILLS door RTC West-Vlaanderen

Ontdek onze pilootchallenge 2022-2023

In deze challenge krijgen de leerlingen de opdracht om een functioneel en milieuvriendelijk meubelstuk te ontwerpen die gemakkelijk te monteren is. Van ontwerp tot CAD-tekening tot het uiteindelijk resultaat. Met de hulp van hun peterbedrijf laten de leerlingen zien wat ze in hun mars hebben.


  • Ontwerpen, ontwikkelen en realiseren met CNC
  • Focus op moderne technieken, efficiënt machine-, materiaal- en tijdsgebruik
  • Innovatieve verbindingen en nieuwe materialen

Timing

Deelnemende scholen


SCHOLEN zetten WOOD SKILLS in als platform om de kwaliteiten van hun leerlingen te toetsen en om hen uit te dagen om excellent vakmanschap te laten zien.

Foto's

WOOD SKILLS partners

Voor bedrijven


BEDRIJVEN: Draag bij aan het cultiveren van excellent vakmanschap in onze scholen. Samen zorgen we voor technisch onderlegde schoolverlaters klaar voor de werkvloer.


  • Peter worden - Tussen november en januari begeleid je één of meerdere groepjes leerlingen van 3 à 5 personen uit de derde graad (16-18 jaar) in hun WOOD SKILLS challenge. De leerlingen moeten uiteraard alles zelf doen, maar professioneel advies en/of infrastructuur is welkom. Het doel is dat leerlingen ervaringsgericht feedback krijgen over het ontwerp of over het vervaardigingsproces en indien mogelijk ook het gebruik van machines.


  • Jurylid worden - Tussen april en juni boordeel je samen met de andere juryleden de projecten van de teams, geef je verbetertips en zie je de studenten en projecten groeien!