STEM

Situering

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics en is binnen het Vlaamse onderwijslandschap een belangrijk thema. Het beleid van de Vlaamse overheid, andere initiatieven en de verhouding tot RTC West-Vlaanderen worden hier toegelicht.

Lees het STEM actieplan 2012-2020
Meer info over het STEM-portaal
Leer meer over Aan de slag met STEM

 

RTC en STEM

Het technisch en beroepsonderwijs bieden een brede waaier aan STEM-richtingen aan. STEM is dan ook een thema dat in het RTC-jaaractieplan verweven is. We concretiseren dit door het STEM-Bedrijventraject@RTC 2017-2018.

In opdracht van het Departement Onderwijs en Vorming zetten we het bedrijventraject van vorig schooljaar (zie in Wat voorafging) verder. 

Dit schooljaar bieden we de scholen en bedrijven een opleiding Innowiz aan.

Meer uitleg daarover vind je hier.

 

RTC - de Provincie West Vlaanderen - STEM

De sectie Onderwijs van de provincie West-Vlaanderen zet sterk in op de promotie van STEM/STEAM-onderwijs. Op die manier willen ze aantonen dat technische richtingen en technische profielen heel wat toekomstkansen hebben. Laat dat net ook het doel zijn van RTC! Daarom sloegen RTC en de Provincie West-Vlaanderen de handen in elkaar. De Provincie stelde binnen RTC een STEM-ambassadeur aan. De STEM-ambassadeur helpt de Provincie met allerhande activiteiten rond STEM. Meer lees je hier.
 

Aanbod

Bekijk een greep uit het aanbod aan STEM-acties van RTC en allerhande partners.

 

RTC West-Vlaanderen | info@rtcwestvlaanderen.be | OND.: BE0891.813.446