Op Onderzoek met de bedrijfswereld

Vijfde IW VTI Veurne gaat op bezoek bij firma DUCO, Marelec, of Sioen. Tijdens de rondleiding detecteren de lln bepaalde projectideeën. Daarmee gaan ze in groepjes aan de slag. Er wordt een prototype gemaakt en hun project wordt in verschillende talen in de kijker gezet. Concrete projecttitels worden pas na bedrijfsbezoek en verschillende contacten met één van de bedrijven gekend.

 

1.Tarendproject werktafel


Wij zijn Jasper en Jorrit uit 5IW

Toen we rondliepen op bedrijfsbezoek bij DUCO zagen dat een inpakker bij de inpak werktafel veel heen en weer moest lopen. niet alles was binnen handbereik.

De bedoeling van ons project Tarendo is om deze problemen aan te pakken en ze zo goed mogelijk op te lossen. Dit doen we door het aantal nodige stappen te analyseren en te reduceren. Het is vb de bedoeling om van hun tafel die nu 8 m lang is deze maar 2 m in beslag te laten nemen, zodat het proces veel efficienter zal kunnen verlopen. 

2

Wij zijn Robbe, Lotte en Wouter

Wij gaan samen met het bedrijf Duco, dat actief is in de ventilatiesector, een testopstelling realisren waarbij een zelfregelende klep getest kan worden. Het is de bedoeling om het debiet onder verschillende omstandigheden op te meten. De meetopstelling moet voldoen aan verschillende normen. We kijken er vooral naar uit om samen te werken met het engineering team van DUCO.

3.

Wij zijn Abel en Emma uit 5IW. Wij werken rond een project om knoppen van een machine voor het bedrijf Marelec te testen. Marelec is een bedrijf dat machines maakt voor vlees- en visverwerking. Bij deze machines worden kwaliteitstesten gebruikt om defecten te voorkomen.

Zo kregen wij een machine in handen om knoppen gedurende een aantal uur te testen. Dit aan de hand van zuigers die op en neer bewegen en testen bij welke druk de knop reageert, of de knop überhaupt werkt en of de leds die zich in de knop bevinden oplichten. De test is te bedienen via een display waarop het proces kan gevolgd worden. hiermee bedoelen we dus hoever de test gevorderd is, welke knoppen er getest worden, enventuele foutmeldingen enz.

RTC West-Vlaanderen | info@rtcwestvlaanderen.be | OND.: BE0891.813.446