Chemie Connect Tour

Een initiatief van Meet the Expert in samenwerking met de Vlaamse Stuurgroep RTC en de sectoren Chemie, Life sciences & Kunststoffen 

Inspirerende busreis

Leraar of TA die lesgeeft in de 3e graad studierichting biotechnologische en chemische technieken? We nodigen jou uit op donderdag 26 september voor een inspirerende busreis die halt houdt in 3 West-Vlaamse ondernemingen actief in de voeding, chemie/ kunststoffen en life science.


Samen met Mulder, Mitsubishi Chemical Group en Medgenix maken we er een boeiende trip van. Hiermee willen we onderwijs en arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen zodat kruisbestuiving ontstaat en hieruit intensere samenwerkingen kunnen voortvloeien. 


We starten de dag met een lekker ontbijt bij Mulder (voedingsbedrijf in Roeselare) om 8u. Na een algemene inleiding word je rondgeleid in de productie waarbij de focus ligt op het productie-en inpakproces (cfr. operatoren) en op de rol van quality control in dat proces. Na een toelichting over de verschillende functies die profielen biotechnologische en chemische technieken kunnen uitoefenen in Mulder, nemen we even de tijd om samenwerkingsmogelijkheden te verkennen. 


Nadien nemen we de bus en houden we halt bij Medgenix in Wevelgem. Dit bedrijf focust zich op farmaceutische en cosmetische producten. Tijdens de lunch krijg je de kans om contacten uit te leggen 


Tot slot gaan we op bezoek bij Mitsubishi Chemical Group in Tielt waar functies zoals spuitgietoperator, wisselaar, extrusieoperator en labomedewerker te revue passeren tijdens de rondleiding. 


Nadien nemen we de bus terug richting Roeselare en voorzien we het einde om 16u. 

Het belooft een interessante dag te worden! Stap jij mee op? 


Praktisch 

  • Start om 8u met ontbijt in Roeselare. Terug in Roeselare om 16u 
  • Ontbijt, middagmaal en dessert wordt voorzien 
  • Voor de rondleiding bij Mitsubishi Chemical Group wordt gevraagd om lange broek en lange mouwen te dragen + juwelen uit te doen. 
  • Veiligheidsschoenen meebrengen indien mogelijk

Contactpersoon


RTC West-Vlaanderen

Karen Blancke

karen@rtcwestvlaanderen.be

Praktisch


 Onze partners