UITLEENDIENST

Thermografische camera

MOBIEL PAKKET

Omschrijving

IR-technologie kent toepassingen in zowat elk studiegebied: hout, bouw, elektriciteit, mechanica,.. Met onze thermische camera's kunnen leerlingen zelf ontdekken hoe warmtebeelden worden ingezet om problemen op te sporen. Deze technologie kan helpen om hen op een interactieve en praktische wijze alles te leren over warmte en temperatuur.Het laat toe om contactloos, zonder schade, snel en accuraat metingen uit te voeren. Met andere woorden, ze kunnen met hun eigen ogen zien waar, in welke mate en met welke snelheid warmte verloren gaat.


Gerelateerde beroepskwalificaties

In verschillende BK’s staan praktische zaken rond duurzaam bouwen en hernieuwbare energie opgenomen. Met de IR-camera’s kan je testen of het praktische werk op een goede manier uitgevoerd is. In de BK 3 Buitenschrijnwerker vinden we bijvoorbeeld volgende begrippen terug: luchtdicht plaatsen, vermijden van koudebruggen, plaatsen van isolatiemateriaal, …


Belangrijke info

Jullie kunnen bij ons verschillende soorten camera's ontlenen.

Hoe werkt het?

 • 1 huurperiode = 14-21 kalenderdagen, meerdere huurperiodes zijn mogelijk.
 • De materialen worden per koerierdienst op school geleverd.
 • Bij schade, ontbrekend materiaal, verlies of diefstal, wordt een vergoeding aangerekend aan de ontlener ter waarde van de herstelling en vervanging van het onderdeel.
 • Annulatie of wijziging? verwittig op tijd! bekijk hier onze disclaimer!


Levering van het materiaal

Het materiaal wordt geleverd opin de loop van de eerste dag van uw aanvraagen wordt terug opgehaaldop de laatste dag van uw aanvraag. Op deze dagen zult u het materiaal dus niet kunnen gebruiken. Zorg dat alle materiaal klaarstaat op de laatste dag aan het secretariaat.


Software - handleidingen: Te verkrijgen op aanvraag.


Materiaal reserveren:

Ontleen een camera


Organisatoren

RTC & Testo


Contactpersoon

RTC West-Vlaanderen - Karen Blancke

Karen@rtcwestvlaanderen.be

Praktisch


 • Datum: in onderling overleg
 • Materiaal reserveren: Ontleen een camera

 • Voor meer info mail naar karen@rtcwestvlaanderen.be

  Thema

  • Industrie 4.0
  • Installatietechnieken

   Over onze partner

  TESTO

  https://www.testo.com/nl-BE/


  Als fabrikant van meetapparatuur onderscheidt Testo zich door een klantgerichte benaderingswijze. Door toepassing van uitsluitend hoogwaardige materialen en technologie zijn onze meettoestellen bijzonder accuraat en robuust.