UITLEENDIENST

Vochtmeter Hout en Bouw

MOBIEL PAKKET - VOCHTMETER

Inhoud

Het vochtgehalte is een doorslaggevende factor in de verdere verwerking en het gebruik van houtproducten. Als hout wordt gebruikt met het verkeerde vochtgehalte kan dit leiden tot vervormingen (trekkingen en zwellingen) op de plaats waar het materiaal gebruikt wordt. Dit kan weer flinke schade aan meubels of zelfs aan hele dragende structuren in gebouwen opleveren. Een controle voordat het hout gebruikt wordt door een meubelmaker of timmerman is essentieel.


De testo 616 maakt snel en niet-destructief onderzoek van het materiaalvocht in hout mogelijk. Verschillende eigenschappen zijn beschikbaar voor het meten van houtvocht in zacht-, hardhout en spaanplaat. Deze eigenschappen zijn ontwikkeld in samenwerking met het LPI instituut.


De meetresultaten worden berekend tot een diepte van 5 cm en kunnen opgenomen worden met een druk op de knop. De meetwaarden worden weergegeven in het gewichtspercentage ten opzichte van het drooggewicht van het materiaal.


Te verwerven competenties

 • Inzichten in bouwproblematieken (vochtproblemen).
 • Houtvocht meten en de relatie kennen tussen relatieve luchtvochtigheid en evenwichtsvochtgehalte.


Wie kan ontlenen?

Onderstaand materiaal is beschikbaar voor 2e & 3e graad secundair technisch en beroepsonderwijs binnen de provincie West-Vlaanderen.


Wat kan je ontlenen?

 • Testo 616


Hoe werkt het?

 • 1 huurperiode = 14 kalenderdagen, meerdere huurperiodes zijn mogelijk.
 • De materialen worden per koerierdienst op school geleverd.
 • Bij schade, ontbrekend materiaal, verlies of diefstal, wordt een vergoeding aangerekend aan de ontlener ter waarde van de herstelling en vervanging van het onderdeel.
 • Annulatie of wijziging? Verwittig op tijd! (ga naar de disclaimer)


Reserveren

Klik hier om te reserveren


Partners

Testo


Organisatoren

RTC & Testo


Praktisch

Kostprijs: Gratis

Praktisch


  Thema

  • Industrie 4.0

   Over onze partners

  TESTO

  https://www.testo.com


  Als fabrikant van meetapparatuur onderscheidt Testo zich door een klantgerichte benaderingswijze. Door toepassing van uitsluitend hoogwaardige materialen en technologie zijn onze meettoestellen bijzonder accuraat en robuust. 

  Contactpersoon

  RTC West-Vlaanderen - Sammy Decoene
  Tel. 056 23 37 36
  Gsm 0493 54 45 92
  sammy@rtcwestvlaanderen.be