XR opleidingsaanbod

Ben je geprikkeld door alles wat met XR te maken heeft? En wil je er graag mee aan de slag?

Tijdens de praktijkgedreven opleidingen van onze partners binnen het XR-actieplan leer je enerzijds de basistechnieken en kenmerken en anderzijds de technische en didactische vaardigheden van 360 graden en Virtual & Augmented Reality

Overzicht opleidingsaanbod

  Opleidingen XR Academy

Via de XR Academy leren de scholen de hardware en software/toepassingen correct hanteren en bedienen. Deze opleiding is verplicht om XR-materiaal te kunnen ontlenen.

2de basis sessie - Ipad & 360° camera

Meer weten over XR-academy en de partners? Klik hier.

Tijdens deze 2de sessie leer je  omgaan met de iPad om AR toe te passen en hoe je zelf beelden kan maken met de 360° camera en/of de iPad (Lidar scanner). Daarna ga je hands on aan de slag met programma’s om die beelden te importeren, samen te brengen en te verrijken met leerinhouden. Het resultaat is een leermiddel dat in een virtuele omgeving de realiteit weergeeft, al dan niet verrijkt met lesinhoud. 


!! Voor deze sessie heb je een laptop nodig. 


Hieronder kan je de data van de sessies per scholengemeenschap raadplegen.

Generieke sessies XR Academy

  • SJ 24-25 @ VIVES Roeselare: Wetenschap en analyse
  • SJ 24-25 @ VIVES Brugge: Taal, cultuur en creatie
  • SJ 24-25 @ VIVES Kortrijk: Techniek en mobiliteit (praktische vakken)


Praktische info

  • Telkens van 9u tot 16 u.
  • Voormiddag 'basissessie' , namiddag 'beelden maken en verrijken' 
  • Vanaf 5 inschrijvingen gaat de sessie door. 

Contacts XR Academy West-Vlaanderen

  App specifieke trainingen

App

Omschrijving

Partners

Duur

Locatie / online

webinar XR - SketchUp, VR Sketch, Trimble Connect - met hololens

SJ 2024-2025 - Save the date!
Ma 16.09 vanaf 15u30-16u30

Construsoft

1u

ONLINE

webinar XR - SketchUp, VR Sketch, Trimble Connect - zonder hololens

SJ 2024-2025 - Save the date!
Do 19.09 vanaf 15u30-16u30

Construsoft

1u

Ontdek meer over het effectiever inzetten van SketchUp en XR (Extended Reality) in jouw lessen, waardoor je de mogelijkheden van de recent ontvangen XR-box, inclusief Pico brillen, iPad en de optie om een Hololens te lenen bij RTC, optimaal kunt benutten in jouw lessen.


Tijdens deze interactieve Webinar willen we niet alleen de kennis over SketchUp en XR vergroten, maar ook jouw wensen en behoeften inventariseren. Construsoft staat klaar om jou te ondersteunen bij het optimaal integreren van deze technologieën in jouw lesmateriaal.


Wat kun je verwachten?

  • Aan de Slag met SketchUp en VR Sketch: Praktische tips voor het gebruik van SketchUp en VR Sketch met de Pico brillen, waardoor jouw leerlingen 3D-modellen kunnen creëren en verkennen.
  • Verken Augmented Reality met een iPad en Mixed Reality met een Hololens: Ontdek de mogelijkheden van Trimble Connect en hoe je dit kunt toepassen in combinatie met Augmented Reality via een Ipad en Mixed Reality via een Hololens, inclusief praktische tips die je gemakkelijk kunt toepassen. Hoe geweldig zou het zijn als jouw leerlingen hun 3D-modellen in de echte wereld kunnen plaatsen en er doorheen kunnen lopen! Benieuwd naar een onderwijsinstelling die werkt met SketchUp, Trimble Connect en een Hololens? Bekijk de video
  • Implementatie lesmateriaal: Construsoft helpt onderwijsinstellingen met het implementeren van software, o.a. door het ontwikkelen van lesmateriaal, het verzorgen van trainingen en gastcolleges. We sparren graag over jouw specifieke wensen en behoeften, zodat we jou zo goed mogelijk kunnen helpen bij de implementatie van deze software/hardware in jouw lessen.

  Terugblik

Bedankt voor jullie massale aanwezigheid op de provinciale kick-off in Gent op 10 mei 2023. 

Hieronder kan je de presentatie opnieuw bekijken.